Fiets de winter door met onze fietstips

Fiets de winter door

Met onze fietstips

Vervelende vrieskou, pletsende regenbuien, windvlagen, gladde wegen en sneeuwvlokken: de winter is in het land. Je bereidt je als fietser maar beter goed voor op het donkere winterweer, zelfs al moet je niet ver. Naast zichtbaar blijven, houd je als fietser ook beter rekening met zaken zoals de batterij van je E-bike, goed werkende remmen, enz. We geven je graag enkele tips zodat je deze winter veilig op je bestemming aankomt.

blog E-bike

Houd je fiets in topconditie

Bandenprofiel:

Controleer je banden goed op slijtage: Een goed profiel geeft de fiets meer grip. Leg je zelfs in de winter heel wat kilometers af per fiets? Dan kies je best voor fiets-winterbanden. In onze showroom te Lendelede vind je een uitgebreid aanbod fiets-accessoires.

Zichtbaarheid:

Zorg dat je opvalt in het verkeer. Combineer daarom goed werkende fietsverlichting met reflecterende kledij. Onze feestelijke tip: versier je bakfiets met kleurrijke kerstverlichting. Oja, en zoek het gevaar ook niet op: vermijd zo veel mogelijk onverlichte wegen.

De remmen:

Op natte, vuile en gladde wegen vergroot de remafstand. Check even of je remblokken nog niet volledig weggesleten zijn. En controleer of je remmen nog werken. Liever een professional laten sleutel aan je racefiets, mountainbike of E-bike? Kom langs in onze showroom.

blog E-bike

Onderhoud van je fietsbatterij

Nee, ik fiets niet in de winter:

Dan bewaar je je batterij goed op volgende manier: Haal de batterij uit de fiets en bewaar deze in een droge, warme opslagplaats met een constante temperatuur. Het liefst een 15-tal graden. Zorg hierbij dat de batterij opgeladen is voor ongeveer 60 procent en houd dit in de gaten. Klaar voor een grote fietstocht? Laad je fietsbatterij dan eerst volledig op.

Ja, ik fiets wel in de winter:

Ook dan is het nodig de batterij vorstvrij te bewaren. Plaats je fiets in het tuinhuis en haal er altijd de batterij uit. Laad de batterij binnen op in een warme omgeving: 15 graden is ideaal. Om de actieradius te bevorderen, raden we aan om de batterij ook tussen fietstochten altijd in een warme omgeving te leggen. Zelfs al is opladen niet nodig.

Nood aan E-bike advies? Contacteer ons hier.